Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Expositie 1942-2022

1 oktober - 10:00 - 31 december - 17:00

Vanaf zaterdag 1 oktober besteedt museum Het Land van Strijen extra aandacht aan de deportatie van drie Joodse families uit het dorp ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. De expositie hieromtrent blijft tot het einde van het jaar te bezichtigen.

In november zijn er tevens verschillende activiteiten rondom dit thema, waaronder een rondwandeling langs de huizen waar deze families hebben gewoond en een bezoek aan de Joodse begraafplaats.

Tachtig jaar geleden, in 1942, werden door de nazi’s drie Joodse families vanuit hun huizen in de Kerkstraat en de Molenstraat gedeporteerd. De mannen, vrouwen en kinderen van de familie Zwarenstein, de familie Kleinkramer en de familie van Coevorden werden in dat jaar vanuit Strijen weggevoerd en bijna allemaal binnen enkele maanden vergast in de kampen Auschwitz en Sobibor.

Een gebeurtenis die Oudheidkundige Vereniging Het Land van Strijen graag levend houdt door middel van een gedenkjaar. De vereniging heeft als doel de geschiedenis van de regio Strijen te inventariseren, te beschermen en te behouden én op allerlei manieren voor publiek toegankelijk te maken.

#museumlandvanstrijen #museum #strijen #strijenallesomdehoek #striengraaggezien
#hoekschewaard #numansdorp #westmaas #klaaswaal #mijnsheerenland #strijensas #sgravendeel #goudswaard #heinenoord #klaaswaal #Maasdam #mookhoek #nieuwbeijerland #oudbeijerland #piershil #puttershoek #zuidbeijerland

Gegevens

Begin:
1 oktober - 10:00
Einde:
31 december - 17:00
Evenement Categorie:
Site:
Www.hetlandvanstrijen.com

Locatie

Museum Het land van Strijen
Kerkstraat 47
Strijen, Zuid-Holland Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
078-6744520
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Museum Land van Strijen
Telefoon:
078-6744520

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *